ŠVÁBSKÝ CIBULOVÝ KOLÁČ
ŠVÁBSKÝ CIBULOVÝ KOLÁČ
Těsto: Náplň:
250 g bezlepkové mouky 1 kg cibule
1 balíček sušených kvasnic 2 lžíce oleje
152 g měkkého tvarohu 125 g kysané smetany
60 ml oleje 3 vejce
½ lžičky soli 2 lžíce mouky
1 vejce sůl a pepř
slanina
kmín
Mouku smícháme se sušenými kvasnicemi. Přidáme tvaroh, olej, sůl a vejce a důkladně prohněteme. Těsto rozválíme a položíme na plech vyložený pečícím papírem. Necháme kynout v teplé troubě asi 20 min. (zapneme troubu na 50st., pak ji vypneme a vložíme do ní těsto. Na mřížku nad těsto dáme vlhčenou utěrku).
Oloupeme cibuli a nakrájíme na větší kostky. Na pánvi zahřejeme olej a cibuli na něm necháme zesklovatět, pak necháme trochu vychladnout. Cibuli smícháme s kysanou smetanou, vejci a moukou, okořeníme solí a pepřem. Plech s těstem vyjmeme z trouby a na těsto rozetřeme cibulovou hmotu. Na hmotu dáme kousky slaniny a posypeme kmínem. Pečeme při 220 st. 30-40 min. dozlatova.
Recept: Trudel Marquardt/Britta-Marei Lanzenberger – Vaříme zdravě bez lepku