ŠVÁBSKÝ CIBULOVÝ KOLÁČ

11.06.2014 15:03

ŠVÁBSKÝ CIBULOVÝ KOLÁČ

 

Těsto:                                                          Náplň:

250 g bezlepkové mouky                            1 kg cibule

1 balíček sušených kvasnic                         2 lžíce oleje

152 g měkkého tvarohu                               125 g kysané smetany

60 ml oleje                                                   3 vejce

½ lžičky soli                                                 2 lžíce mouky

1 vejce                                                          sůl a pepř

                                                                      slanina             

                                                                      kmín

 

Mouku smícháme se sušenými kvasnicemi. Přidáme tvaroh, olej, sůl a vejce a důkladně prohněteme. Těsto rozválíme a položíme na plech vyložený pečícím papírem. Necháme kynout v teplé troubě asi 20 min. (zapneme troubu na 50st., pak ji vypneme a vložíme do ní těsto. Na mřížku nad těsto dáme vlhčenou utěrku).

Oloupeme cibuli a nakrájíme na větší kostky. Na pánvi zahřejeme olej a cibuli na něm necháme zesklovatět, pak necháme trochu vychladnout. Cibuli smícháme s kysanou smetanou, vejci a moukou, okořeníme solí a pepřem. Plech s těstem vyjmeme z trouby a na těsto rozetřeme cibulovou hmotu. Na hmotu dáme kousky slaniny a posypeme kmínem. Pečeme při 220 st. 30-40 min. dozlatova.  

Recept: Trudel Marquardt/Britta-Marei Lanzenberger – Vaříme zdravě bez lepku