Pohankový nákyp s jablky a ořechy

10.07.2014 14:49
 
Pohankový nákyp s jablky a ořechy (zdroj z kalendáře receptů)
 
250g pohankových krup
2 vejce
100g třtinového cukru (může být i obyčejný)
50 g změklého másla
10 jablek typu Golden Delicious-oloupaných,zbavených jadřinců a nakrájených na plátky
50 g sekaných vlašských ořechů-použila jsem lískové
50 g hrozinek
skořice
máslo na vymazání a strouhanku na vysypání formy
 
Troubu předehřejeme na 180°C. Pohanku uvaříme podle základního receptu uvedeného na obale
a necháme vychladnout. Žloutky smícháme s cukrem a vyšleháme do husté pěny. Přimícháme
máslo. Z bílků ušleháme sníh. Vychladlou pohanku smícháme se žloutkovou směsí a poté zlehka vmícháme sníh. 
Vrstvíme do vamazaného a strouhankou vysypané formy v tomto pořadí: na dno polovinu pohankové směsi,
pak následuje vrstva plátků jablek,které posypeme skořicí,ořechy a hrozinkami a na závěr zakryjeme
druhou vrstvou pohanky.
Dáme zapéct do trouby na 30 minut.