MUNGO POLÉVKA S ŘASOU WAKAME (5 porcí)

11.06.2014 15:02

MUNGO POLÉVKA S ŘASOU WAKAME (5 porcí)

 

3 lžíce olivového oleje

1 cibule

kousek bílé části pórku

1 mrkev (nebo kousek papriky)

200 g munga

1,5 l horké vody

kousek řasy Wakame (12-15 cm)

2,5 lžičky soli (nebo méně a přidáme bujón)

2 lžičky majoránky

česnek a umeocet dle chuti

 

Namočíme mungo (stačí na 1-3 hodiny). Vodu poté slijeme a na vaření použijeme novou. Tím se zlepší stravitelnost a zkrátí doba varu.

Na oleji orestujeme cibulku a další zeleninu nakrájenou na kostičky, přidejte mungo a společně osmahněte. Přilijte horkou vodu, přidejte opláchnutou řasu a přiveďte k varu. Pod pokličkou vaříme do změknutí munga – přibližně 15-25 min. Osolíme, případně přidáme bujón.

Oddělíme část munga a zbytek i z řasou rozmixujeme. Můžeme i rozmixovanou část přecedit přes sítko, polévka je pak jemnější. Vrátíme nerozmixovanou část zpět, ochutíme umeoctem, česnekem a majoránkou a můžeme podávat!

Recept: Hanka Zemanová – BioAbecedář