Ovesné sušenky NAIRNS bez lepku ze Skotska

22.07.2014 15:15

Doves Farm dodává Ovesné sušenky bez lepku od Skotského výrobce Nairns do řetězce Kaufland. Sladké variace najdete u sladkých sušenek,  3 slané druhy mezi slanými sušenkami. 
V blízské době budou také k dostání v internetovém obchodu na www.dovesfarm.cz a www.biolepek.cz.
Více informací o těchto výrobcích naleznete na nových stránkách www.biolepek.cz
 

Ovesné sušenky NAIRNS bez lepku ze Skotska

NAIRNS - OVESNÉ VÝROBKY ZE SKOTSKA


NOVĚ V PRODEJI V SÍTI KAUFLAND OD ČERVENCE 2014

 

Ovesné sušenky s čokoládou bez lepku

Ovesné sušenky s rozinkami bez lepku Naleznete u sladkých sušenek

Ovesné sušenky se sirupem bez lepku

 

 

Ovesné sušenky bez lepku

Ovesné sušenky se sýrem bez lepku Naleznete u slaných sušenek

Ovesné sušenky s bylinkami a semínky bez lepku

 

 

 

 

Čistý, nekontaminovaný oves

Oves od přírody neobsahuje lepek, ale k jeho kontaminaci lepkem může dojít při kontaktu s jinými obilovinami, které lepek obsahují. O Nairns bezlepkový oves je na farmách pečováno tak, aby ke kontaminaci během pěstování a mletí nedošlo. Farmáři osobně prochází pole a odstraňují jakékoliv obilí, které může způsobit kontaminaci, zajišťují, že kombajn je po každé sklizni vyčištěn a testují všechny kamiony s nezpracovaným ovsem, které do mlýna přijíždí nebo z něj odjíždí.

Všechny Nairns bezlepkové výrobky se pečou ve specializovaných bezlepkových pekárnách a jsou testovány v souladu se standard schválených organizací Coeliac UK.

Výrobky na sobě mají logo s přeškrtnutým obilím, takže máte jistotu, že je můžete bez obav jíst. Ujistěte se tedy, že si vybíráte pouze oves, který je jasně označen jako bezlepkový.

Jak bezpečně zařadit oves do bezlepkové diety: oves a avenin

I když oves neobsahuje lepek, obsahuje ale avenin, na který je alergických asi 5% celiaků. Nově diagnostikovaným celiakům se doporučuje, aby se ovsu prvních 6 měsíců až 1 rok od diagnózy vyhýbali.

Po uplynutí této doby může být bezlepkový oves postupně zařazován do jídelníčku za monitorování zdravotního stavu. Pokud to vypadá, že je snášen, pak se jeho obsah v jídelníčku může začít zvyšovat.

Prosím, mějte na vědomí, že zařazení čistého, bezlepkového ovsa do jídelníčku pacienta je potřeba zvážit individuálně. Doporučuje se pečlivé monitorování zdravotního stavu, ale je potřeba, aby udržitelnost byla zajištěna zdravotníkem.

 

Proč oves zařazovat pravidelně do jídelníčku?

 

Patří mezi celozrnné obilniny

Vysoký obsah vlákniny, zejména rozpustné

Dodá energii na celý den

Pomáhá udržovat zdravé srdce

 

Myslíme si, že pomocí ovsa je možné připravit velmi chutné bezlepkové potraviny, protože mají vynikající chuť a texturu.

Mohou do vašeho omezeného jídelníčku vnést více rozmanitosti a je klinicky prokázáno, že jsou prospěšné pro zdarví. Jsou bohatým zdrojem rozpustné vlákniny, o které odborníci tvrdí, že pomáhá zasytit a vyrovnat hladinu cukru v krvi, takže výrobky z ovsa mají nízký GI (glykemický index). A take jsou zdrojem nerozpustné vlákniny, která je důležitá pro zdravé zažívání. Bylo prokázáno, že oves snižuje cholesterol, pomáhá snižovat vysoký krevní tlak snižuje riziko kardiovaskulárního onemocnění.

Sortiment Nairns bezlepkových ovesných chlebíčků, ovesného muesli a kaše neobsahuje přidaný cukr a bezlepkové sušenky mají nižší obsah cukru než jiné bezlepkové sušenky, které jsou na trhu.

Díky tomu všemu nám tu z toho vychází chutné a zdravé potraviny, které vám dodají energii na celý den.

 

Jakým způsobem zařadit oves do jídelníčku?

"Oblíbila jsem si oves ve formě pár sušenek Nairrns Biscuit Breaks, které si dávám ke svačině. Konečně bezlepkové sušenky, které chutnají tak, jak by sušenky měly chutnat a ještě lepší na tom je to, že pro moje zdraví nejsou tak špatné!‟

Dr Chris Steele

Oves do své bezlepkové diety můžete zařadit mnoha způsoby, od ovesné kaše po ránu po svačinu, kdy si namažete několik ovesných chlebíčků. Všechny naše recepty a tipy na pomazánky najdete na stránkách www.dovesfarm.cz Najdete tam několik tipů, jak snadno zařadit oves do svého každodenního jídelníčku.