Smíme jíst alespoň něco?

Ano, já osobně dodržuji bezlepkovou dietu 30 let a potravin je široké spektrum, jen si člověk musí říct před každým nákupem HLEDEJ, ŠMUDLO, HLEDEJ, slovy klasika. A tak budeme hledat spolu.

 
V prvé řadě zajdeme do specializované prodejny, kde znají bezlepkovou prodejno a rádi Vám poradí.
Pak se přesunete do běžné prodejny a budete hledat potraviny označené přeškrtnutým klasem.
Pokud žádné nenajdete budete na zadní straně obalu hledat tím nejmenším typem písma napsáno: Vhodné pro bezlepkovou dietu
Neobsahuje lepek
Vyřadíte potraviny, kde seriozní výrobce napsal informace pro alergiky: Obsahuje lepek, pčeničnou mouku,....
Vyřadíte potraviny s informací: Výrobek může obsahovat stopy lepku.
Pak najdete potraviny, kde výrobce napsal :Vyrobeno v závodě, který zpracovává pšeničnou mouku. U tohoto výrobku se pozastavíte, pokud nenajdete nic pro Vás vhodného koupíte si jej, pokud ve složení nenajdete jinou závadnou informaci. a výrobek zkounzumujete na vlastní nebezpečí. V případě, že se Vám neudělá dobře, nemůžete zažalovat výrobce.
Doporučuji naučit se přečíst a hlavně porozumět složení výrobků alespoň ve dvou cizích jazycích,
angličtině a němčině. Někdy překladatel neuvede správně složení výrobku
 
Uvádím minislovníček potřebných slov:
Německy=česky= Anglicky
gluten = lepek= gluten
Weizenmehl = pšeničná mouka= wheat
Gerstenmehl = ječná mouka= barley
Kornmehl = žitná mouka= rye
Roggenmehl = žitná mouka oats = oves
Haferflocken = ovesné vločky porridge = ovesná kaše
Weissmehl = bílá mouka oatmeal = ovesná mouka
Mehl = mouka= flour
 
Mějte na paměti, nevhodné jídlo je pro Vás daleko nebezpečnější, než obědvat v pět večer po návratu domů.
Dále půjdete do prodejny vybaveni seznamem výrobků atestovaných na lepek.

 

Diskusní téma: Smíme jíst alespoň něco?

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek