Co nesmí chybět v kuchyni

Rýžová mouka - vhodná na vaření , pečení a zahušťování

Solamyl- vhodný na vaření, pečení a zahušťování

Kukuřičná mouka- vhodná na vaření a zahušťování

Sojová mouka- vhodná na pečení - opatrně používat dodává chuť ořechů - ukládat v ledničce, protože v teple žlukne

Speciální směsi pro bezlepkovou dietu.: jsou dražší, lépe se s nimi pracuje, někdy obsahují částečně lepek- já osobně nedoporučuji v raném stádiu diety, pokud nemáte celiakii v klidovém stádiu. některé směsi Vám nemusí vyhovovat chutí, jiné způsobem zpracování, další Vám mohou vadit po zdravotní stránce.

-směs na chléb

-na moučníky

- na palačinky

- na makovec

- na křehký moučníky

- na perník

- na bramborové knedlíky

- na kynuté knedlíky

Směsi si kupujte a vyzkoušejte postupně, stejně budete používat hlavně ty, které Vám budou nejvíce vyhovovat.

Bezlepkové těstoviny převážně na rýžovém základě

 

Koření, které nenese stopy lepku, vyberte podle uvedeném složení na zadní straně obalu.

Prášek do pečiva DR, OETKER - je kukuřičný

Pudinky - bramborové nebo kukuřičné pozor číst složení

 

Nějakou mlsku - někdy zkrátka honí mlsná, kupte si bezlepkové oplatky - cena +,- 10 Kč.

 

Teď přibližně víte, čím vybavit kuchyň. Předem upozorňuji, připravte se na ceny až 10x vyšší než za jaké jste byli zvyklí nakupovat dosud. Časem zjistíte, že nakupovat pouze hotové pečivo není možné z ekonomických důvodů a stane se z vás domácí pekařka. Pokud nejste velice dobře hmotně zabezpečeni.

Můžete ještě svoji kuchyni dovybavit domácí pekárnou. Já osobně nemám zkušenosti s tímto přístrojem, ale nestavím se k vymoženostem moderní doby negativně.

 

Diskusní téma: Co nesmí chybět v kuchyni

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek