Bezlepkové recepty

Bezlepkové polévky 

 
 

Knedlíky

 
 

Smažená jídla

 
 

Teplá jídla

 
 
 

Rychlovky

 
 
 

Večeře

 
 
 

Studená kuchyně

 
 
 

Bábovky, buchty, moučníky

 
 
 

Kynutá těsta

 
 
 

Odpalované těsto

 
 
 

Vánoční cukroví

 
 
 

Vychytávky

Kukuřičná mouka je vhodnější na vaření, obalování a zahušťování omáček.
Kukuřičná polohrubá mouka je dobrá na obalení šťavnatých jídel řízky z masa,
cuket, patizónů.
kukuřičná polohrubá mouka je vhodná na vysypání forem při pečení, protože nehořkne.
Kukuřičná hladká mouka je chutnější na obalení řízků ze sýru.
Jíška je chutnější z rýžové mouky než z mouky kukuřičné hladké.
Unimixu dáváme méně než je uvedeno v receptu, nahrazujeme-li jím jinou mouku.
 
JÍŠKA
Do rozpuštěného másla vmícháme rýžovou mouku a smažíme do zlatova. Do omáček a polévek dáváme jíšku nakonec a necháme minimálně deset minut povařit.