Proběhlo bezlepkové ''chlebování'' v Globusu

21.10.2014 15:39

Chlebování s Globusem

 

V pondělí 20. 10. 2014 proběhlo v zasedací místnosti hypermarketu Globus chlebování, tedy ukázky pečení chleba a následné ochutnávky. Peklo se jak v domácích pekárnách,(byly předvedeny tři typy a o jejichž výhodách a nevýhodách se diskutovalo) tak i v klasické troubě.

Upečeno bylo asi 10 druhů chleba ze směsí na pečení chleba, 3 druhy míchaných dle receptů našich členek a několik druhů baget a bulek.

Na místě naše členky předvedly zadělání těsta na chleby i ukázku tvarování a zaplétání těsta rohlíkového.

Všichni účastníci mohli ochutnat vše, co bylo k mání spolu s asi 6 druhy  připravených pomazánek a salátů. Podávala se káva, čaj, voda, pro děti byl i sladký zákusek. (recepty budou zveřejněny v „Recepty z našeho vaření“)

Během akce došlo i na mnohé diskuse týkající se jak pekáren, tak zpracování různých druhů těst. Diskutovalo se i o zkušenostech rodičů s přístupem školních jídelen k problému bezlepkové stravy, o letních táborech a mnohém dalším, co s sebou přináší bezlepková strava.

Ohlasy návštěvníků na místě byly velmi kladné a členky klubu obdržely několik pochval.

Pochvaly byly na místě, protože příprava této a obdobných akcí je docela náročná a naše členky jí věnují svůj volný čas.   Pochvala, spokojený návštěvník a dobrý pocit jsou jim vlastně jedinou odměnou.

Poděkovat je také potřeba Globusu, který poskytl prostory, nádobí, postaral se o dekorace a zejména pak paní ředitelce a její asistentce za celkovou vstřícnost a ochotu.

Členky Celia clubu děkují všem za účast a těší na příští akci, kterou bude 18. 11. 2014 „Vánoční pečení“.