Bramborové noky se smetanovo-sýrovou omáčkou
10.07.2014 14:47
BRAMBOROVÉ NOKY (zdroj brožurka od Schar)
==============================================
100g mouky Schar Mehl
300g moučných brambor
1 vejce
špetka soli
Brambory uvaříme a ještě horké prolisujeme.Přidáme mouku (množství se liší podle toho,kolik
tekutiny pojmou brambory),vejce a sůl a zpracujeme v hladké,jemné těsto.Tvarujeme válečky,
ze kterých odkarajujeme asi 2 cm dlouhé kousky.Noky lehce zmáčkneme vidličkou a uvaříme v
silně osolené vodě.Použijeme dostatečné množství vody,aby se noky neslepovaly,nebo je vaříme
po dávkách.Jakmile vystoupí na hladinu,vyjmeme je sběračkou z hrnce.Podáváme s libovolnou omáčkou.
SMETANOVOSÝROVÁ OMÁČKA S KUŘECÍM MASEM ( zdroj internet)
===========================================================
Kuřecí maso
cibule
smetana na vaření 12%
niva (tavený sýr)
sůl,pepř,česnek podle chuti
olej
Množství všech ingrediencí upravíme podle porcí.
Maso opepříme a orestujeme na oleji spolu s cibulkou až je téměř měkké (můžeme s trochou vody podusit).
Přilijeme smetanu,zahřejeme a nadrobíme nivu,kterou necháme rozpustit,podle chuti dosolíme.
Je to rychovka,kterou zvládne určitě každý :-)