1. prodejní bezlepková výstava v Plzni je za námi!

01.10.2014 17:14

V sobotu  20.září  2014 se v dopoledních hodinách uskutečnila v aule Střední průmyslové školy dopravní na Lochotíně prodejní výstava bezlepkových potravin, kterou pořádal Celia club Plzeň. Byla to první velká veřejná akce v Plzni tohoto druhu. Reklama a upoutávky proběhly na regionální televizi ZAK, v místním tisku i na papírových letácích. Samozřejmě také na blogu klubu a i na dalších internetových stránkách zaměřených na celiaky. 

 

Na výstavě byl k zakoupení velký výběr produktů od známých i méně známých výrobců, jako jsou například značky Nominal, Paleta, Semix , Labeta (seznam všech vystavovatelů pod článkem).

    Pro návštěvníky bylo připraveno mnoho ochutnávek a v neposlední řadě měli možnost zakoupení čerstvého pečiva a zákusků.  Za náš klub asi zvítězily zákusky z pekařství paní Rytinové.

    Na místě bylo možné se občerstvit langoši, nebo kávou z plzeňského Café Il Mio.

V přilehlé zasedací místnosti proběhla mezi 12. a 14. hodinou beseda s plzeňským lékařem-gastroenterologem MUDr. Petrem Mikolášem. Po přednášce byl zasypán dotazy z řad posluchačů. Některé dotazy a zkušenosti tázajících byly pro ostatní velmi zajímavé a určitě si rozšířili své znalosti o celiakii.

    Myslíme si, že se nám akce povedla. Pozitivní byly ohlasy návštěvníků na místě i na internetu.

Vystavovatelé byli, jak doufáme, také spokojeni. O úspěšnosti akce svědčí i počet návštěvníků, jichž přišlo více než 150.

    Samozřejmě že tím pro nás vyvstal i závazek pro pořádání další takové akce. S odstupem několika týdnů můžeme slíbit, že se i nadále budeme snažit o to, aby naše činnost byla pro celiaky z našeho regionu přínosná, aby si na takové akci nejen nakoupili to, co si v běžném obchodě nekoupí, ale aby se dozvěděli i nové informace. 

    Datum budoucí „Bezlepkové prodejní výstavy“již plánujeme a pevně věříme, že akci úspěšně zopakujeme a budeme se těšit na ještě větší návštěvnost!!!

 

Všem vystavovatelům bychom chtěli touto cestou poděkovat za přízeň a ochotu k nám do Plzně dorazit a budeme doufat, že se na příští výstavě opět setkáme.

A samozřejmě děkujeme i všem návštěvníkům za to, že dorazili a podpořili nás svojí účastí!!!! Děkujeme!!!

 

Fotografie z akce naleznete v sekci fotogalerie nebo přechodem na odkaz: celiaclubplzen.webnode.cz/fotogalerie/

 

______________________________________________________________________________________________________________________________

 

Seznam vystavovatelů:Jizerské pekárny, Nominal, Semix, CB menu, Amaranth life, Pekařství Rytinovi, Il Mio café, Dobrotky od Lodky - Lodi, Paleta, Labeta, Müsli na blaho, Doves farm, Pekáreň Harmónia, Schär, Adveni, Domácí dobroty bez lepku, Nutrifree Tenesito, Globus, Kávoviny a.s., Elinai, Celozrnná pekárna Dvorník.