Co nesmí chybět v kuchyni
Rýžová mouka - vhodná na vaření , pečení a zahušťování
Solamyl- vhodný na vaření, pečení a zahušťování
Kukuřičná mouka- vhodná na vaření a zahušťování
Sojová mouka- vhodná na pečení - opatrně používat dodává chuť ořechů - ukládat v ledničce, protože v teple žlukne
Speciální směsi pro bezlepkovou dietu.: jsou dražší, lépe se s nimi pracuje, někdy obsahují částečně lepek- já osobně nedoporučuji v raném stádiu diety, pokud nemáte celiakii v klidovém stádiu. některé směsi Vám nemusí vyhovovat chutí, jiné způsobem zpracování, další Vám mohou vadit po zdravotní stránce.
-směs na chléb
-na moučníky
- na palačinky
- na makovec
- na křehký moučníky
- na perník
- na bramborové knedlíky
- na kynuté knedlíky
Směsi si kupujte a vyzkoušejte postupně, stejně budete používat hlavně ty, které Vám budou nejvíce vyhovovat.
Bezlepkové těstoviny převážně na rýžovém základě
Koření, které nenese stopy lepku, vyberte podle uvedeném složení na zadní straně obalu.
Prášek do pečiva DR, OETKER - je kukuřičný
Pudinky - bramborové nebo kukuřičné pozor číst složení
Nějakou mlsku - někdy zkrátka honí mlsná, kupte si bezlepkové oplatky - cena +,- 10 Kč.
Teď přibližně víte, čím vybavit kuchyň. Předem upozorňuji, připravte se na ceny až 10x vyšší než za jaké jste byli zvyklí nakupovat dosud. Časem zjistíte, že nakupovat pouze hotové pečivo není možné z ekonomických důvodů a stane se z vás domácí pekařka. Pokud nejste velice dobře hmotně zabezpečeni.
Můžete ještě svoji kuchyni dovybavit domácí pekárnou. Já osobně nemám zkušenosti s tímto přístrojem, ale nestavím se k vymoženostem moderní doby negativně.
Diskusní téma: Co nesmí chybět v kuchyni
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.