Bezlepkové recepty
Bezlepkové polévky
Knedlíky
Smažená jídla
Teplá jídla
Rychlovky
Večeře
Studená kuchyně
Bábovky, buchty, moučníky
Kynutá těsta
Odpalované těsto
Vánoční cukroví
Vychytávky
Kukuřičná mouka je vhodnější na vaření, obalování a zahušťování omáček.
Kukuřičná polohrubá mouka je dobrá na obalení šťavnatých jídel řízky z masa,
cuket, patizónů.
kukuřičná polohrubá mouka je vhodná na vysypání forem při pečení, protože nehořkne.
Kukuřičná hladká mouka je chutnější na obalení řízků ze sýru.
Jíška je chutnější z rýžové mouky než z mouky kukuřičné hladké.
Unimixu dáváme méně než je uvedeno v receptu, nahrazujeme-li jím jinou mouku.
JÍŠKA
Do rozpuštěného másla vmícháme rýžovou mouku a smažíme do zlatova. Do omáček a polévek dáváme jíšku nakonec a necháme minimálně deset minut povařit.